Aparat foto pentru împiedicați?

fuji-finepix-hs-30-exr-zoom-30x-16mp-full-hd-21188Împiedicați, maniaci care refac traseul în poze, obsedați de zoom și macro și amatori de filmat panorame 360°. Eu intru în fiecare categorie.

Care se pricepe la aparate de fotografiat? Recunosc că nu știu mare lucru. Mi-am luat un bridge Fuji de la F64 și mă gândesc deja să-l schimb pe motiv că e prea mare și greu față de aparatele compacte pe care le-am avut până acum.

Cerințe și pretenții

Trebuie să fac trecerea de la compacte la ceva mai bun, că, tot uitându-mă pe alte bloguri de călătorii, mi-am dat seama că am nevoie de niște imagini mai bune, care să surprindă cum trebuie frumusețea locurilor pe unde mă tot plimb. Imaginile îmi folosesc să-mi aduc aminte de detalii din călătorii, nu fac pe artista, nu încerc să obțin efecte sau bani din asta. Andrei are deja Go Pro, deci nu o să fac schimb cu un alt Go Pro și nici nu mai vreau o săpunieră.

La un aparat foto mă interesează:

 • să aibă zoom optic mare (cel puțin 10X)
 • să aibă un Macro bun, că-s pasionată de detalii florale
 • să fotografieze wide. În mintea mea wide înseamnă să aibă diametrul obiectivului cât mai mare. Poate greșesc.
 • să filmeze bine (fără să se audă motorașul pe filmare dacă folosesc zoom-ul)
 • să fie cât de cât mic, să nu ocupe spațiu în rucsac. Noi călătorim cu un rucsac în spate și orice geantă în plus se plătește la companiile aeriene low-cost.
 • să fie cât de cât ușor, să-l pot ține într-o singură mână fără să mi-o luxez. Sau, dacă-l atârn de gât, să nu mă cocoșeze.
 • să pot face poze întruna cum fac și acum (inclusiv când merg cu bicicleta sau când sunt pe cărări abrupte de munte).
 • să nu arate a DSLR, ca să-l pot lua la concerte și să nu mi-l oprească la poartă
 • să facă fotografii frumoase seara sau noaptea
 • să fie până în 1000 de ron, că oricum o să-l stric când mă mai împiedic sau când îmi intră nisip la obiectiv.
 • să reziste la închis – deschis de 70 de ori pe zi călătoare. Îmi cumpăr eu baterie suplimentară. 😉 Menționez că fac multe fotografii, în jur de 150 pe zi dacă plec din București.

Ce mi-am luat și ce vreau în schimb

Fuji Finepix HS-30 EXR mi se pare super voluminos, e cât un DSLR, dar pe ăsta mi l-au recomandat când le-am spus că mi se tot strică obiectivul de cât zoom-in zoom-out fac. Deci zoom manual e de mine! Numai că trebuie să-l ții cu ambele mâini când îl folosești și e mai greu decât compactele mele de până acum. Pozele au ieșit ok, chiar dacă l-am folosit numai pe modul automat.

Vezi ce fotografii am făcut cu Fuji aici.

Faza cu F 64 e că îl pot schimba în două săptămâni. 😀 Așa că mă uitam la Canon PowerShot SX510 negru, pentru că nu e așa de mare și de greu (e diferență de vreo 3 cm și 350 de grame între ele). Comparația o găsești aici.

Care dintre cele două de mai sus să fie până la urmă? Dacă ai sugestii de ceva similar, lasă-mi un comentariu.

Canon-PowerShot-SX510-negru-29087

This entry was posted in Ghid, Special and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273