Gărgăunii

Cine suntem?

Noi suntem Noemi şi Andrei şi ne place să ne plimbăm. Mult. În măsura în care timpul ne permite, ieşim cât mai mult din Bucureşti la munte, la mare, la deal şi afară. Suntem amatori de natură simplă, ne dăm cu bicicleta sau cu schiurile şi suntem nişte artişti neînţeleşi într-ale fotografiei. Nu ne dăm în vânt după lux, dar mai facem uneori câte o “aroganţă”.

Cum ne-a venit ideea?

Ne-am gândit să ne aşternem “pe hârtie modernă” impresiile despre excursiile pe care le facem ca să nu uităm pe unde am fost şi ce-am simţit în momentele respective. Bineînţeles, şi ca să venim în întâmpinarea celor care ne întreabă ”Cum a fost acolo?” şi ca să nu trebuiască să povestim de prea multe ori acelaşi lucru.

Cum şi când ne plimbăm?

Excursiile ni le plănuim de cele mai multe ori singuri şi ne plimbăm pe banii noştri. Serviciul ne ocupă nouă ore pe zi, timp de cinci zile pe săptămînă, aşa că încercăm să eficientizăm cât mai mult week-end-urile, cele 21-22 de zile anuale de concediu şi sărbătorile legale (atunci când nu pică sâmbăta sau duminica). Nu contează că e vară, că e iarnă, că e soare torid sau plouă, noi găsim ceva de făcut, o destinaţie de explorat.

Când te plimbi mult şi pe buzunar propriu, călătoreşti low-cost sau vânezi oferte de la companii aeriene, experimentezi mersul pe bicicletă şi cazări alternative hotelurilor de trei stele plus (hosteluri, air bnb, camparea la cort, etc).

Unde ne plimbăm?

Suntem în căutare de destinaţii inedite şi excursii cât mai aventuroase şi ne bucurăm de fiecare clipă ieşită din comun, pentru că ele ne fac plimbările unice.

Ne place natura, cu munţi, câmpii şi dealuri, cu râuri şi mări, ne plac locurile mai puţin cunoscute, dar pline de istorie. Deşi evităm locurile foarte aglomerate, vizităm şi oraşe mari unde rămâi înmărmurit în faţa forfotei localnicilor grăbiţi sau a turiştilor dornici de suveniruri.

Iubim şi Bucureştiul natal, pentru că ne oferă destule idei de petrecere a timpului liber (concerte, ateliere, concursuri sportive, activităţi de voluntariat).

Pe unde ne-am plimbat?

Pe lângă România, am văzut alte 23 de ţări (dacă e să punem San Marino şi Vaticanul). Ca să-ţi faci o imagine, aruncă un ochi aici.

Fotografii

Imaginile încărcate pe site sunt făcute de noi, cu diferite aparate foto compacte (soap-bars), unele fiind deja de domeniul trecutului: Sony DSC W30 (obiectiv lovit pe Podul cu lanţuri din Budapesta), Sony DSC-W120 (căzătură cu bicicleta în Munţii Baiului) şi actualele Nikon Coolpix S8100 (al lui Andrei), Nikon Coolpix S3100 (al meu).

Preferăm camerele foto compacte pentru că ne oferă libertate de mişcare şi sunt uşor de transportat (poţi face poze inclusiv de pe bicicletă).  Recunoaştem, totuşi, că sunt mai reuşite cele făcute cu un DSLR…

Cum ne contactezi?

Articolele ni le poţi urmări prin RSS, deşi nu reuşim să scriem despre toate destinaţiile vizitate.  Dar sigur te putem ajuta cu un sfat 🙂

Suntem destul de activi pe mail şi pe pagina de Facebook Poveşti călătoare.

Andrei: andrei.aldescu “coadă de maimuţă” yahoo.com

Noemi: noemi.pirscoveanu “coadă de maimuţă” yahoo.com

 


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273