Cu autocarul de la Bucuresti la Bansko

Traseul autocarului Bucureşti – Bansko

Bansko este o statiune montana in Bulgaria foarte vizitata de romani, greci si bineinteles bulgari. Atractia statiunii sunt cei 75 de km de partii amenajate in domeniul schiabil al muntilor Pirin.

Distanta Bucuresti – Bansko este de aproximativ 550 km. Daca nu vrei sa obosesti conducand atat de mult, poti lua autocarul pana acolo.

In Romania, majoritatea tur operatorilor opereaza curse catre Bansko doar in perioada
Revelionului cu plecare in 27-29 decembrie si intoarcere in 2-3 ianuarie.

Pretul unei astfel de calatorii tur – retur costa in jur de 60 de euro + TVA, iar oferte se gasesc pe site-urile agentiilor sau la o cautare pe internet. Noi ne-am luat bilete de autocar dus-intors prin Sea LineTravel (aproximativ 300 de RON de persoana).

De obicei, traseul pe care-l urmeaza autocarul este: Bucuresti – Giurgiu / Ruse – Pleven – Lukovit – Sofia – Blagoevgrad – Bansko.

Drumul dureaza aproximativ 8 ore, pauzele sunt suficiente si este o solutie buna atunci cand calatoriti fara bagaje voluminoase (schiuri, clapari, skibike etc.).

Inainte de a merge cu autocarul nu va asteptati sa fiti lasati in parcarea hotelului. Orasul este mic, strazile sunt stramte si sunt doar cateva parcari mari in care pot stationa  autocarele, iar de acolo o sa mergeti pe jos la hotel. Nici nu luati dupa voi trollere de {XX} kg pentru ca o sa trageti de ele ca de un cadavru pe  trotuar si sosea.

This entry was posted in Bulgaria, Ghid, În mişcare, în natură, Munte, schi and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273