Viaţa la ţară de Paşte

De la gară, cu bagajele pe bicicletă
De la gară, cu bagajele pe bicicletă

“Am un purice în şosete!” Cam la asta se rezumă reticenţa mea în a mai merge la ţară. În ultima vreme am evitat să mă mai duc acolo până nu scapă de problemă. De Paşte nu m-am putut eschiva. Aşa că m-am înarmat cu o soluţie luată de la veterinar şi am luat toate ungherele casei bătrânilor la puricat (la propriu!).Un lucru este cert: îmi plac lighioanele şi nu mă dau în lături să le mângâi şi să mă joc cu ele (uneori împotriva voinţei lor).

La ţară, însă, mi-am dat seama că puricii există cu adevărat şi nu doar în bancurile cu stăpânul care-şi păzeşte potaia de posibilii “chiriaşi” ce ar putea să sară de pe oamenii din preajmă.

În prima zi, ajungi să te îndoieşti de măiestria ta într-ale animalelor, când te trezeşti cu un ţap cu coarnele îndreptate spre tine. Am reuşit să-l înduplec cu nişte gâdilături după ureche, dar, în spatele porţii, mă aşteaptau gâştele. Una dintre ele (team lead la ea în departament) mă sâsâie de zor, mai-mai să mă prindă de pantaloni. Salvarea vine din partea bunicii, care dă drumul pe purceluşi, mândră nevoie-mare! În vacarmul creat reuşesc să scap din ogradă. Măcar puii de cloşcă sunt inofensivi când te calcă pe picioare.

Statul la ţară se asezonează cu toaleta din fundul curţii şi duşul făcut la lighean. Seara se termină cu privitul la televizorul alb-negru, la singurul post care se prinde cu antena din faţa casei. În noaptea de Înviere obişnuiam să merg cu tataie la biserică, dar, la cei 81 de ani ai săi, acum drumul până acolo e prea lung. Rămânem, deci, să luăm lumină de la emisiunile pe temă religioasă pe care le emite TVR-ul.

Hristos a-nviat!

Cum să nu-ţi placă viaţa la ţară, cu obiceiurile lor, chiar dacă nu ai confortul de-acasă?

PS: Tataie a venit dimineaţa să mă trezească să mergem la biserică. Iar mamaie mă trimite cu pomană prin vecini.

This entry was posted in Ghid, În mişcare, în natură, la ţară, România and tagged , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273