Călătorie printre fiorduri: Bergen – Rosendal

Hardangerfjordekspressen Bergen-Rosendal

Nu istoria ne-a atras pe noi în Bergen, ci mai degrabă renumele de poartă de intrare în patria fiordurilor. În extrasezon sunt disponibile doar trei croaziere: Norway in a Nutshell, Tour among the Skerries şi Trip to Rosendal.

Pentru a doua zi de stat în Bergen, noi am ales ultima opţiune, o mini-călătorie printre insulele de la sud – est, care dura ceva mai puţin decât celelalte şi ne rămânea timp să mai vizităm ceva şi în Bergen.

Aşa că, dimineaţa la 8:50, am plecat cu vasul Express spre Rosendal, un orășel la gura fiordului Hardangerfjord. Cuvintele magice “student card” ne-au oferit amândurora reducerea de preţ şi am plătit câte 300 de NOK pe biletul dus-întors.

Călatoria pe apă între cele două localităţi durează aproximativ două ore, timp în care poţi admira peisajul şi de la etajul superior al vaporului, asta dacă eşti echipat corespunzător cu haine waterproof, windstopper, fleece, mănuşi, eventual şi talpă Vibram. Îmbrăcămintea sport, de toamnă – iarnă, ne-a folosit mai apoi pe traseul prin pădure în Rosendal.

Călătoria cu vaporul spre Rosendal
Drumul spre Rosendal

În caz că vremea e ploioasă (75% șanse în extrasezon), să nu vă așteptați să vedeți mare lucru prin ceața și picăturile de ploaie mocănească. Cel puțin de asta am avut noi parte la dus, când cerul înnorat nu ne-a oferit o panoramă precum în ghidurile de călătorii.

Drumul de întoarcere a fost cu ceva soare, păcat că pozele erau făcute cu ultimele puteri ale aparatului foto.

This entry was posted in Ghid, Norvegia and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273