Skirtbike – parada fetelor chic care pedalează cu graţie

De un an de când mi-am luat-o pe Sălăţica, am participat la mai multe evenimente dedicate bicicletei. Cel mai drăguţ mi s-a părut Skirtbike şi am aşteptat cu mare entuziasm şi ediţia de anul ăsta. Şi rochiţa pe care urma să o port am cumpărat-o cu gândul la Skirtbike! Ştiam că este undeva la sfârşitul lunii florilor şi mi-am rezervat week-end-ul cu 26 mai pentru pedalarea în fustiţe, anulând chiar o ieşire la mare. Decizia a fost de bun augur, că vremea oricum nu era de bronzat, dar măcar să bicicleşti mai mergea!

În ciuda timpului înnorat, la întâlnirea din Parcul Circului s-au prezentat în jur de vreo două sute de fete pe biciclete, care mai de care mai cochete. Organizatoarele evenimentului au împărţit stickere şi baloane cu Skirtbike, bilete pentru tombolă şi, bineînţeles, flori.

Regula nescrisă a evenimentului spune că fiecare participantă la SkirtBike trebuie să vină îmbrăcată în ?inută chic, cu rochie sau fustă, tocuri sau balerini, pălărie sau e?arfă, cu flori în păr sau în co?, cu claxon ?i bicicletă, pentru ca această promenadă să demonstreze că mersul pe bicicletă înfrumuse?ează.

Ştiam regula încă de anul trecut, aşa că îmi luasem de dimineaţă nişte flori nemuritoare, după spusele bunicuţei care vindea tot felul de zarzavaturi undeva pe trotuarele alea largi din zona Iancului. Întâmplarea făcea să fiu chiar în rochie, pe bicicletă. Comentariul de la un nenea din spatele meu nu a întârziat să apară “Haide, Miţa biciclista, aici te-ai găsit să te opreşti?”. Ce să te faci cu prejudecăţile astea?

Întâlnirea pentru Skirtbike a fost la ora 16:30 şi s-a pornit pe traseu la 17:15, fetele având suficient timp la dispoziţie să fie imortalizate în poze în cele mai chic ţinute. Unele veniseră mai devreme, aşa că nerăbdarea avea uşor să crească, pe măsură ce se înteţeau picăturile de ploaie.

Defilarea ciclistelor îmbrăcate cu gust s-a făcut pe Aleea Circului – ?oseaua Stefan cel Mare – Calea Doroban?ilor – Piaţa Charles de Gaulle – Bulevardul Aviatorilor, până la Herăstrău, intrarea Pescăru? (?oseaua Nordului).

Încă de când se ieşea de pe Aleea Circului, baloanele au început să zboare din suport şi claxoanele bicicletelor au fost acompaniate de pocnete, pe lângă muzica ce răsuna din căruţul unui participant la Skirtbike.

Evenimentul a avut loc cu sprjinul Poliţiei, pentru siguranţa fetelor. “Fete” spus la modul general, pentru că participantele la eveniment au fost din toate categoriile de vârstă.

Destinaţia a fost pajiştea celor de la Roaba de Cultură, unde tocurile s-au afundat în iarba deasă. Momentul final al defilării a fost prilej de noi poze. Am admirat şi eu echipamentul unora dintre fete, precum casca de protecţie în formă de pălarie – mi se pare foarte elegantă la o biciclistă!

Sălăţica nu m-a putut însoţi la Skirtbike anul ăsta, având nişte probleme tehnice în urma concursului de la Comana de săptămâna trecută. Am venit, în schimb, cu Meridoasa, una din cele trei biciclete ale lui Andrei, şi, trebuie să recunosc, o bicicletă de trekking e mai confortabilă decât una mountain bike.

Dar cele mai comode mi se par cele de oraş şi poate o să-mi iau şi eu odată şi-odată una! Am văzut nişte biciclete frumoase foc, dar mă întreb dacă nu cumva or fi cam grele sau chiar prea mari ca să le cocoţi în lift. Tot din seria visurilor, sper să locuiesc în viitor la curte să nu mai am astfel de probleme legate de spaţiu (plus să-mi iau câţiva câini şi pisici).

Andrei nu a vrut să mă însoţească la Skirtbike, dar a venit mai apoi în Herăstrău cu o bicicletă recondiţionată cu ajutorul lui Alex. Mândră de ei că au terminat treaba (implicit, şi dezastrul de-acasă), am făcut câteva poze cu velocipedul ca să le fac reclamă băieţilor că se pricep la chestii tehnice.

Evenimentul a fost şi prilej de reîntâlnire cu colege din facultate, de la muncă, de la alte ieşiri cu bicicleta, de la concursuri şi nu numai!

Mi-ar fi plăcut să câştig unul din calendare la tombolă, să le aud pe organizatoare cum se chinuiesc să-mi pronunţe numele! Numai că n-am eu noroc d-ăsta!

Luându-mă cu vorba cu alte bicicliste, am plecat printre ultimii, sub picături dese de ploaie. Poate la anul n-o să mai plouă: un an da, unul ba!

Felicitări tuturor temerarelor care au venit să defileze într-o zi înnorată şi-au demonstrat că fetele sunt foarte frumoase şi pe bicicletă!

Mai multe poze de la Skirtbike 2012 găsiţi pe pagina noastră de Facebook.

 

This entry was posted in Bicicletă, Bucureşti, Ghid, În mişcare, în natură and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273