Concurs de biciclete în oraş, pe-nserat: Red Bull MoonTimeBike

Biciclete prin Bucureşti ai mai văzut, dar de concurs de cross-country pe înserat nu s-a mai auzit până la Red Bull MoonTimeBike. Împreună cu echipa Nomad, trăzniţii de la Red Bull au organizat o competiţie ciclistică inedită, în Parcul Tineretului, unde startul s-a dat la 19:40, când ziua se îngâna cu noaptea. 

Regulile jocului erau simple: şapte tururi de aproximativ cinci kilometri. Totuşi, traseul nu era uşor ca o plimbare prin parc. Tineretului are nişte dealuri frumoase şi traseul pe-acolo o lua: urcări şi coborâri abrupte pe iarbă, pietriş sau scări. Şi, pentru că se lăsa seara, trebuia să ai neapărat frontale sau lanterne pentru faţă şi lumină roşie continuă pe spate.

Poate că ţi-ar fi făcut şi ţie cu ochiul un concurs ca acesta, că doar te-ai dat cu bicla în Tineretului de-atâtea ori! Numai că se puteau înscrie doar concurenţii cu experienţă, adică cei clasaţi în primii 10% la Prima Evadare sau în primii 30% la maratoanele montane. Nu ştiu exact cum îi verificau, presupun că se ştiu între ei care sunt mai tari într-ale pedalatului. Plus că locurile au fost limitate la 150 de participanţi.

Cum nu avem rezultate spectaculoase la concursurile de mountain-bike, ne-am dus ”gură cască” să vedem cum se dau zmeii. Ne-am cocoţat pe dealul ce marca ultima urcare înainte de finalul turului (dealul de la intrarea principală în parc) şi ne-am minunat cum pedalau concurenţii pe coborâri abrupte pe scări şi cum se chinuiau la suiş.

Unii au făcut push-bike pe porţiunea de urcare, alţii, mai experimentaţi, nu s-au dat jos de pe bicicletă.

Dar parcă au fost mai mulţi care au cedat în faţa pantei:

Să fotografiezi pe întuneric este dificil, mai ales dacă nu ai măcar un DSLR acolo de câteva mii de lei. M-am chinuit să iasă minunăţiile de imagini bine, dar Nikon-ul trebuie să focalizeze întâi şi apoi face poza. Şi concurenţii se mişcau repede chiar şi după urcarea istovitoare. Rezultatul: cam multe dosuri în prim plan.

Atmosfera de concurs se întregeşte cu cireaşa de pe tort: premierea cu duşurile de şampanie aferente fiecărei categorii:

  • Masculin 18-29: Marius Petrache, Arpad Kelemen, Cristian Robert Kovacs.

  • Masculin 30-39: Tudor Oprea, Daniel Marius Rosioru, Elisei Miron

  • Masculin 40+: Robert Mircea Gustav, Mihai Tipurita, Oprisoiu Valentin

  • Feminin Open: Emese Fodor, Andrea Sándor, Irina  Dumitru, Crivoi Andreea

  • Masculin General: Marius Petrache, Tudor Oprea, Arpad Kelemen, Elisei Miron

Rezultatele generale sunt pe pagina Nomad Racing Team.

La sfârşit primesc aplauzele binemeritate organizatorii şi voluntarii.

Restul fotografiilor le găsiţi pe pagina de Facebook a Poveştilor călătoare, în albumul Red Bull MoonTimeBike.

 

This entry was posted in Bicicletă, Bucureşti and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273