Expobike la Romaero Băneasa

Expobike

Week-end-ul ăsta are loc Expobike la Romaero Băneasa. De expoziția asta mă leagă amintirea primei biciclete cumpărate cu banii mei, pentru că aici am pus ochii în 2011 pe Sălățica (un Mountain Bike Focus), de care sunt foarte mândră.

Ne-am dus și anul ăsta la Expobike, care are loc în același timp cu Salonul de motociclete (SMAEB). Noi am mers de vineri, după serviciu, așa că am apucat să vedem doar una din cele două hangare dedicate bicicletelor. Pentru lista completă a expozanților, intră aici.

În Hangarul H5, de cum am intrat, mi-au luat ochii bicicletele de oraș de la La vita e velo. Mai ales Pashley Britannia, care, pe cât de confortabilă e, pe atât de greu mi-ar fi să o bag în lift. „Doar” 4000 de RON, dar e clasică, cu pompă pe cadru în spate și sonerie cu două tonalități de clinchet.

La vita e velo

La standul ăsta am zăbovit cel mai mult, că aveau și pliabile Brompton, niște minunății de biciclete, perfecte dacă nu ai spațiu de depozitare sau dacă ți-e teamă să-ți lași bicicleta nesupravegheată în parcare. Și astea, la doar 4000 de RON, dar le găsești pe mai multe culori și sunt foarte chic. Băieții de la standul La vita e velo au fost foarte drăguți și au întors pliabila Brompton pe toate părțile să-mi arate ce repede se desface. Iar accesoriile sunt de efect: cască de protecție în formă de șapcă și mânere de piele marca Brooks. Dacă vii și cumperi de la expoziție, ai și o reducere de 5% . Le mulțumesc și pentru stickerele colorate cu Bița color.

Brompton

 Tot aici am văzut și o șa de piele de la Brooks (în jur de 600 de RON) pe care o remarcasem pe internet în urmă cu o lună. Desenul marchează prima ediție a unei competiții ciclistice în jurul Globului, lungă de 18000 de mile, cu punctul de plecare și de sosire în Londra. Să toț îți vină chef de ducă pe biciclete!

DSCN8525Că tot ne place nouă să ne plimbăm în natură, la standul celor de la Giant am remarcat o bicicletă gândită pentru ture cu cortul, super-echipată cu vreo patru bidoane de apă, două portbagaje, protecție pentru degete și trusă de scule la roata din spate. Puțin peste 10000 de RON.

Giant

Ne-am mai minunat la biciclete electrice; bateria la Giant nu mi-a plăcut că era în interiorul cadrului și arăta dubios, zici că mergi pe motocicletă deja.

Îmi căutam ochelari de bicicletă pe care să-i port și în drumețiile la munte, iar cei de la Rudy Project au unii foarte tari, cu lentile heliomate și brațe flexibile, păcat că cei mai ieftini erau la 360 de RON.

Mai expun cei de la Mont Blanc cu suporturi pentru transportul bicicletelor pe mașină, Felt care au ditamai bannerul făcut din baloane, iar la cei de la BikeFun am găsit o geantă foarte utilă pentru portbagajul din spate (la nevoie se tranformă în coburi) (120 de RON). Geanta asta chiar mi-aș fi luat-o, numai că la BikeFun era expoziție fără vânzare.

Geantă BikeFun

La standul celor cu Merida, erau și biciclete cu numărul de concurs de la Prima Evadare și erau prezenți și membri din echipa Merida.

Am văzut și marca nemțească Prophete, de care știu de când mi-am luat-o pe Limuzina, o bicicletă de oraș foarte confortabilă, dar prea mare ca să încapă în lift, pe care am dat-o până la urmă. În imagine, o bicicletă Prophete electrică, numai că bateria este, parcă, mai puțin vizibilă decât la alte biciclete de genul ăsta.

DSCN8558

 Dar cel mai mult mi-au plăcut pliabilele Dahon expuse de Triton Sport, poate și pentru că am și eu Dahonelul meu. Ce m-a impresionat a fost bicicleta Briza, care are roți de 24″ și totuși se pliază. Față de Brompton, prețul ăsteia e mai atractiv: în jur de 2000 de RON.

Dahon

 Cum în ultima vreme sunt fascinată de pliabile, am observat că și DHS face biciclete de tipul ăsta, pe la 600-700 de RON. Mai au expuse niște biciclete echipate și cu căruț pentru copii sau cu trei roți cu bagaj mai mare în spate (asta ar fi perfectă pentru tataie!).

DHS

În concluzie, merită să mergi la expoziție, chiar dacă nu cumperi nimic, măcar mai afli ce apare pe piață. De data asta parcă nu se mai dau așa de multe cadouașe (benzi cu care să-ți prinzi pantalonii, bidoane de apă sau stickere), dar poate am destule 🙂 Noi am prins și un apus superb când am plecat de la Romaero, unde mai pui că te înnebunea și mirosul corcodușilor în floare.

Restul fotografiilor le găsești pe pagina noastră de Facebook.

This entry was posted in Bicicletă, Bucureşti and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273