Tură MTB de anduranță: Predeal – Săcele – Valea Doftanei – Câmpina


Peisaj spre Susai

  • Perioada: Aprilie 2013
  • Distanta: 94 km (60 km pe drumuri forestiere si 30 km pe asfalt)
  • Durata : 8 ore de pedalat cu mici pauze de poze , ritm nu foarte rapid dar constant
  • Profil: 30km urcare (castig 1000m); 30km de coborare
  • Conditii: 90% uscat
  • Track desenat: http://www.bikemap.net/route/2072899

Atentie: Bicicleta trebuie sa fie in stare foarte buna de functionare si sa aveti la voi camere si scule de reparat. Zona este izolata.

Se pleaca din Predeal spre Cabana Susai pe drumul forestier. Panta este suficienta pentru a te incalzi. Punctul cel mai inalt al urcarii este aproape de Cabana Susai, iar de acolo pana in Sacele este o coborare lunga de 11 km si neobositoare. Trebuie totusi atentie.

Drum spe Cab. Susai (portiunea asfaltata)
Drum spe Cab. Susai (portiunea asfaltata)
Coborare de la Susai
Coborare de la Susai

3 susai-sacele 2 susai-sacele

Sacele este un orasel la marginea Brasovului. Imediat langa este satul Garcini in care ne-au socat gunoaie de pe valea raului si insalubritatea locuitorilor de acolo. Trist !

Am mers pe DN1A, trecand de barajul Sacele, pe raul Tarlung pana la intersectia cu drumul judetean 102L care conencteaza DN1A de Campina.

102L - inceputul drumului spre Valea doftanei si Campina
102L – inceputul drumului spre Valea doftanei si Campina

In primii kilometri de drum gasesti un izvor cu un debit impresionant. Ne-am umplut aici bidoanele, fiind cam ultima sursa de apa amenajata.

Pe harta acest drum pare a fi unul practicabil, dar zona Pasului Predelus este de neabordat cu automobilul. Noroc ca eram cu bicicletele, ca asa ne-am strecurat prin padure si am evitat noroaiele facute de utilajele de exploare a lemnului.

Zona Pasului Predelus (fostul drum) acum doar un single trail
Zona Pasului Predelus (fostul drum) acum doar un single trail
Inceputul urcarii in pasul Predelus , exista drum alternativ dar are panta foarte mare.
Inceputul urcarii in pasul Predelus , exista drum alternativ dar are panta foarte mare.

Coborarea din Pasul Predelus spre Valea Doftanei este una tehnica si epuizanta pe un hard-tail. Chiar daca este forestier, drumul  este brazdat de canale prin care se scurge apa.

Portiunea de sosea intre Valea Doftanei si Campina este de relaxare si pe drum gasesti diverse intersectii prin care se poate ajunge in DN1 (Secaria > Comarnic sau Sotrile > Nistoresti).

Drumul 102L il recomand doar primavara si toamna pe temperaturi de 20-25 grade, pentru ca nu este umbrit.

Asa aratau biciclete in gara Cimpina . Prafuite si una fara schimbator cu lantul rupt.
Asa aratau biciclete in gara Campina . Pline de praf, cu lanturile rupte pe traseu si reparate iar a mea nu mai avea schimbator.

A fost o tura tare !

This entry was posted in Bicicletă, Excursii de o zi, În mişcare, în natură, Munte, România and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273