Blogosfera de turism în Little Bucharest

Little-Bucharest

Dacă ai blog de travel, e musai să fii pe grupul de Facebook „Blogosfera de Turism”, unde se discută despre călătorii şi despre scrisul pe net în principal. Din când în când ne mai și întâlnim față-n-față, să ne cunoaștem și în afara blogului.

Bloggerii de travel

Iulian Sîrbu de la Trans-ferro a avut inițiativa înființării grupului și tot el a organizat și întâlnirile de până acum. Joi ne-am întâlnit pentu a treia sau a patra oară în formula de travel bloggeri, la aproape un an de când s-a format grupul pe Facebook. Eu am ajuns pe seară și am reușit să stau de vorbă cu câțiva dintre ei.

Dragoș Nedelcu de la Are You Ready? venise cu un album de fotografie cu imagini dintr-una din călătoriile lui în India și Thailanda. Ca să vezi cât de mică e lumea, în album apar și niște cunoscuți comuni, din afara blogosferei. Cătălin și Renate Nenciu de la Travel Badgers au povestit despre Cappadochia, iar cu Monica Anghelovici de la Povești de Călătorie (tiza noastră) am vorbit despre toate, inclusiv despre cât de bine e să fii plecat într-o călătorie de ziua ta de naștere. Un alt nivel al călătoritului l-a atins Adrian Tărăcilă de la Voyager care a ajuns la capătul pământului (dacă o exista așa ceva); intrați la el pe blog să vă convingeți.

Hostelul perfect pentru străini

Anul trecut, prima întâlnire a blogosferei de turism a fost găzduită în Hostelul Peaches al lui Tudor Maxim. Și anul ăsta Tudor a profitat de ocazie și ne-a invitat în cel mai recent hostel al său din București, „Little Bucharest”, deschis pe Lipscani,  în buricul târgului (Strada Smârdan, numărul 15, etaj 2). Ca să vă dați seama unde vine asta, este vis-a-vis de Banca Națională a României, acolo unde iarna e carul cu cârnați și se vinde vin fiert pe butoaie.

Little Bucharest. Old Town Hostel
Strada Smârdan, numărul 15, etaj 2
Rezervă un loc aici.

Ferestrele hostelului dau direct în stradă, de unde poți vedea forfota din Centrul Vechi. Cred că o să fie perfect pentru turiștii străini. Mi-a plăcut cum au amenajat în interior, pentru că mi-a adus aminte de hostelurile și pensiunile din Viena. Sunt două dormitoare la comun, două camere duble și un spațiu de recreare. Desenele de pe pereți te duc cu gândul la perioada în care Bucureștiul era Micul Paris.

Cladirea e monument istoric, așa că imaginați-vă cum sunt casele din secolul al XIX: au camere înalte și proprietarii actuali încearcă să transforme fiecare etaj într-o locuință cu baie și bucătărie. De obicei toaleta e înghesuită, la fel e și aici, dar nu-i bai, că turistul nu vine să petreacă timp efectiv în toaletă. Bucătăria nu era disponibilă deocamdată, dar o să fie sigur când se deschide oficial hostelul.

This entry was posted in Bucureşti, Cazare, Ghid, România and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Warning: array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/seofacebook.php on line 559

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/seofacebook.php on line 561

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *