Pe bicicletă pe dealurile de la Nistorești la Cornu

Turele de unul singur te scot dintr-o zona de confort si relaxarea vine odata cu atentia la traseu. Esti pe traseu prin propriile puteri si traiesti clipa, uiti de ziua de maine. Asa a fost si cand am facut o tura pe dealurile prahovene, pe malul de la Nistoresti pana la Cornu.

Date despre tura

Traseu: Nistoresti – Cornu

Traseul pornește din Nistoresti si te duce prin Plaiul Cornului pana în Cornu
Are o urcare grea la început pana ajungi în Plaiul Cornului. Apoi se continua pe un drum de caruta, pe culmea dealului, usor, fara urcari sesizabile. Eu am coborat in Cornu, am traversat calea ferata si am ajuns in Breaza de Jos.

Traseul pe Bikemap il gasiti aici: Nistoresti – Cornu. Recomand folosirea unui GPS daca nu sunteti din zona.

Dificultate: medie. 12 km, 300 metri altitudine, 3 ore. Urcarea e abrupta, dar pe sosea, iar coborarea e uneori dificila din cauza santurilor adanci.

Data: iunie 2013

Daca-i vara, pedaleaza pe inserat

Chiar daca era abia luna iunie, temperaturile erau foarte ridicate in timpul zilei, asa ca orice tura cu bicicleta se puteau transforma in soc termic. Am intrat pe traseu la 19:00, dar tot am avut senzatia de aer sufocant.  Regretam ca nu m-am oprit la un izvor mai jos.

Urcarea din DN1 spre Nistoresti nu este marcata cu indicator, dar se poate vedea pe GPS; are o panta de 10% timp de o ora, pe o distanta de aproximativ 3 kilometri.

Zona este presarata cu vile de vacanta si fanete, foarte linistita. La asfalt ies alte cateva drumuri de caruta care sper sa duca in Comarnic; in felul asta am sa revin pentru a lega o retea de poteci. Cel mai probabil sunt drumuri de acces in livezi si nu continua foarte mult. O sa vedem.

Cand mergi singur faci mai putin zgomot si te integrezi in natura; eu am avut norocul sa vad o caprioara, pe urma un  iepure taindu-mi calea pe o coborare si o pisica visatoare care nu se astepta la oameni.

Portiunea facuta este parte din traseul concursului MTB  Campina si inca au ramas marcajele vechi (sageti rosii inchis). Nu il recomand pe ploaie pentru ca pamantul acela abia asteapta sa fie udatat si sa se transforme intr-o pasta galbena.

Este un bun antrenament de 3 ore fara sa mergi tare. Recomand oricand explorari in zona.

This entry was posted in Bicicletă, Excursii de o zi, Ghid, la ţară, Munte and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273