Pe poteci înghețate cu mini-colțari „pisici”

Am prins un soare cu dinți în ultima plimbare pe 2012. Traseul de la Fântâna lui Botorog până la Cabana Curmătura era mai mult înghețat, de ajunsesem să mergem pe lângă potecă. Ne sprijineam noi în bețele de trekking, dar tot ne mai alunecau picioarele.

Mini-colțarii pisici

În apropiere de cabană ne-am întâlnit pe traseu cu o doamnă de la Clubul Floare de Colț, căreia i-am recomandat să aibă grijă cum pășește să nu alunece. Răspunsul dumneaei „Am pisici.” a fost revelație pentru noi, pentru că doamna era echipată cu niște mini-colțari. 

 Știam de colțari, dar nu mai văzusem pisici. Te împiedică să aluneci când e gheață pe potecă și îți cresc gradul de siguranță.

Cât costă și de unde comand?

Ne-am comandat și noi apoi de pe Ebay, cu 5 lire perechea. În magazinele de munte de la noi găsești colțari obișnuiți de la 400 de ron în sus, dar noi nu facem alpinism și nu avem nevoie de ceva așa de specializat.

A durat aproape o lună să fie livrați tocmai din Hong Kong, de credeam că nu mai ajung odată.

Cum arată?

„Pisicile” sau mini-colțarii sunt niște colți de metal care se prind în scobitura bocancului cu ajutorul unor chingi de cauciuc. Legăturile sunt elastice și ajustabile.

Nici nu sunt greu de transportat în rucsac, mai ales că vin cu o husă.

Mai greu de suportat este mirosul materialului din care sunt făcuți, dar cine și-a cumpărat vreodată cauciucuri pentru mașină sau bicicletă știe la ce să se aștepte. Iar mirosul o să reziste până le prima purtare.

 

This entry was posted in Munte, România and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273