Pedalând prin ploaie la Skirtbike

Pedalând cu umbrela

Skirtbike e ocazia perfectă să arăți că poți merge pe bicicletă chiar dacă ești îmbrăcată în fustă și porți tocuri. Nu puteam rata nici ediția de anul ăsta (a treia din patru la care particip), așa că ploaia nu m-a oprit să mă duc în Parcul IOR din București unde avea loc întâlnirea fetelor pe biciclete.

Vine ploaia

Dacă la ediţia de anul trecut a fost înnorat și a picurat cât a durat defilarea Skirtbike, anul ăsta a plouat în toată regula. Cu o oră înainte de eveniment a început o ploaie zdravănă, cu grindină chiar, și care a ținut până am ajuns în Parcul Herăstrău, la Roaba de cultură. Multe fete nu au mai venit din cauza vremii urâte sau au rămas adăpostite printr-o scară de bloc, că le prinsese potopul pe drum. Au fost și propuneri pe Facebook să amâne evenimentul din cauza vremii. Oana și Andreea (adică surorile de la Skirtbike), au rămas pe poziții și au respectat programul anunțat cu ceva vreme în urmă, mai ales că mai erau implicați și alții în eveniment: Poliția, sponsorii, cei care urmau să cânte sau să expună la Roaba de cultură ( Wood Be Nice cu o bicicletă uriașă, Cheesecake România, Bogdan Deliu Design cu obiecte făcute din piele etc).

Pegas

Traseul

S-a pornit pe traseu din Parcul Parcul A.I.Cuza (IOR) (intrarea cu statuia lui A.I.Cuza) și s-a pedalat în direcția Str. Baba Novac – Şos. Mihai Bravu – Bd. Ştefan cel Mare – Calea Floreasca – Bd. Mircea Eliade – Parcul Herăstrău (intrarea Pescăruş).

Spre deosebire de edițiile precedente când nici nu pedalai bine și ajungeai la destinație, de data asta s-ar fi parcurs vreo 9 kilometri. Poate cam mulți pe ploaia aia, ar fi fost bun un plan de rezervă, de exemplu, să scurteze traseul. Dar ne-am descurcat şi aşa şi ne-am ales cu poveşti călătoare, de spus mai departe şi altora!

Skirtbike la Roaba de cultură

Să pedalezi pe ploaie

Îmi părea rău că iar plouă; degeaba mă îmbrac eu drăguț dacă trebuie să stau înfofolită într-o pelerină de ploaie. Dar aveam de mult timp evenimentul în calendar și mi-ar fi părut rău să lipsesc.

© Bița color
© Bița color

Și acum să vezi! Nu am mai pedalat în condiții de-astea meteo de anul trecut, de la un concurs ciclistic. Skirtbike mi-a demonstrat că se poate pedala în rochie și tocuri indiferent de vreme. Numai că acum aveam apă și în pantofi. Îmi pusesem pe mine o geacă de ploaie pe care o folosesc în turele la munte, dar mi s-a scurs toată apa pe rochie, așa că pe la mijlocul traseului am renunțat la ea. Bine că rochița era de mătase și nu m-a deranjat prea mult că aveam hainele ude pe mine. În Herăstrău, la finalul traseului, aveam degetele așa de reci că abia am reușit să fac o poză cu telefonul să „transmit live” de la Skirtbike. Mi-am zis că nu am răcit eu toată iarna și primăvara și-mi vine Skirtbike de hac! (Acasă am luat preventiv un paracetamol)

Și băieții au venit în fuste

Până la urmă, a fost interesant să pedalez printre atâtea fete cochete prin ploaie. De admirat au fost cele care bicicleau cu tot cu umbrela pe umăr, sau părinții care și-au însoțit copiii pe bicicletă. La sfârșit s-au oferit cadouri prin tragere la sorți, s-au dat prăjiturele de la Cheesecake și puteai vizita târgul de obiecte hand-made cu diferite reprezentări ale bicicletei.

Dana Rogoz pe o pliabilă roșie Dahon
Dana Rogoz pe o pliabilă roșie Dahon

Mi-au plăcut și băieții care au însoțit fetele pe tot traseul, unii mai temerari purtând chiar fuste de fete, pe lângă cei în kilt. La Skirtbike au venit și televiziunile (Realitatea, Digi 24 sau Dana Rogoz care pedalează pe o pliabilă roșie Dahon.

Fotografii și filmulețe

Andrei face poze de pe bicicletă

Andrei a fost drăguț să participe și el la SkirtBike și a filmat câteva imagini pe traseu. Restul fotografiilor le găsești în albumul Skirtbike București 2013. Felicitări tuturor participantelor pentru curaj și eleganță şi mai ales pentru entuziasm!

La roaba de culturăAnul acesta Skirtbike a avut loc în unsprezece oraşe din ţară, în aceeaşi zi: Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Brașov, București,Cluj, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Iași, Sibiu și Timișoara.

Vezi cum a fost şi în alte orașe:

 

 

This entry was posted in Bicicletă, Bucureşti, Ghid and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273