La mare cu bloggerii de travel

Marea Neagră la Tyulenovo
Marea Neagră la Tyulenovo

De cele mai multe ori călătorim pe buzunar propriu, dar iată că am fost invitaţi la prima noastră excursie de tip info-trip. Ne-am bucurat, mai ales că e vorba şi de o ieşire în afara graniţelor ţării.

Invitaţia

Acum câteva săptămâni am fost contactată de Iulian de la Trans-ferro să mergem la mare împreună cu alţi bloggeri de travel în week-end-ul 7-9 iunie. Se potrivea perfect, că pica după două sâmbete petrecute pe la nunţi prin Bucureşti şi aveam nevoie de-o plimbare.

Vineri după-amiaza eram gata cu bagajul, dusesem şi pisica, pe Motanul Şoseţică, la o prietenă, vorbisem şi cu şefa să ne lase să plecăm mai devreme de la serviciu şi îi trimit un sms lui Iulian că ne vedem la 6 la Ateneu, cum era stabilit. Spre surprinderea mea, Iulian mă sună să mă atenţioneze că nu se pleacă în ziua aia, ci abia peste o săptămână… Mda. Era scris şi în mailul oficial, şi pe site-ul Youngtours al firmei prin care se făcea plimbarea. Nici eu, nici Andrei nu fusese atent la dată, important pentru noi era că plecăm la mare. Din greşeli se învaţă, altă dată o să verificăm şi ziua în calendar. Partea bună e că am bagajul făcut de o săptămână şi că am văzut şi Cabana Mălăieşti odată cu schimbarea asta de planuri.

Vama Veche, Expirat
Vama Veche, Expirat

Cine? Ce? Unde? Când? Cum? De ce?

În jur de 20 de travel bloggeri o să se întâlnească în Vama Veche în week-end-ul 14-16 iunie 2013 cu ocazia deschiderii primului beach hostel din România, Pura Vida, care-i aparţine lui Tudor Maxim. Omul de afaceri îşi lansează şi agenţia de turism Young Tours, care se adresează călătorilor tineri independenți.

Cu ocazia asta se merge în Vamă, se petrece în Stuff şi în Expirat, se trece graniţa la bulgari şi se vizitează BalchikCapul KaliakraTyulenovo şi se mănâncă la ferma de scoici de la Dalboka. Transportul cu autocarul şi cazarea la Pura Vida sunt asigurate de YoungTours.

Ferma de scoici de la Dalboka
Ferma de midii de la Dalboka

Noi am mai stat la hostel, dar nu-mi amintesc să fi stat în România, aşa că voi putea face comparaţia între un hostel de la noi cu cele din afară. De obicei mergem la mare cu cortul la Vadu, unde e pustiu şi nu prea ne sinchisim cu ce să ne îmbrăcăm; acum a trebuit să ne  gândim şi la aspectul ăsta.

Hostelul Pura Vida e chiar pe plajă şi vezi valurile de cum te trezeşti. Pentru cei îndrăgostiţi de Vamă, dar care s-au săturat de stat la cort sau la gazdă,  o alternativă bună ar fi hostelul ăsta de pe malul mării, unde găseşti camere cu patru, şase sau opt locuri, cu paturi suspendate, la 8 euro de persoană în iunie; în preţul ăsta intră şi o băutură gratis la bar, iar la peste 3 nopți primeşti şi o plimbare cu motocicleta.

Vedere beach hostel Pura Vida
Vedere beach hostel Pura Vida

La Tyulenovo şi la Dalboka am mai fost, dar n-am avut timp să văd fostul oraş românesc Balchik, ales de Regina Maria ca reşedinţă de vară.

Pe câţiva dintre invitaţi i-am cunoscut personal la alte întâlniri dedicate bloggingului de travel, pe unii îi urmăream online pe FB sau pe site-urile lor, de alţii am auzit acum prima oară. Andrei era şi el pregătit să vină cu mine dacă întâlnirea s-ar fi ţinut în week-end-ul trecut, dar pentru mijlocul lui iunie avea deja planuri să meargă la munte la o tură cu bicicletele. Aşa că o să mă plimb fără el, dar o să-i am alături pe alţi hoinari.

Restaurant la Dalboka
Restaurant la Dalboka

La mare o să le întâlnesc pe Diana Slav de la Hai-Hui Stângaci, pe Andrea David de la Drum Liber, pe Alina Cioponea de la Călător Inspirat, pe Anca de la Funtur.ro, pe Rosemari de la Catherine’s Crossroad, pe Nicky Predescu – Călător sau Turist?, pe Mirabela Tiron şi Cristian Pulpea de la Vacanţă în Doi, pe Dana Ilie, pe Desiree Halaseh de la Hai în India, pe George Moga de la Pilula de Călătorie, pe Lucian Hirsu, pe Dragoş Nedelcu de la Are you ready?, pe Sorin Rusi de la Airlines Travel, pe Ştefania şi Mircea Arghir de la Vacanţe în Doi.

Întâlnirea Blogosferei de turism (#rotravel) este susţinută de #YoungTours, Hostel PeachesHostel Floreasca  – Bucureşti şi Pura Vida Beach Hostel Vama Veche.

This entry was posted in Ghid, Mare, România and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273