Vacanța de vară prin Europa

Itinerariul nostru

De vreo trei ani de când suntem împreună ne plimbăm mult și bine, iar printre cele mai frumoase excursii ale noastre sunt vacanțele din vară. Jumătate de luna iulie o să fim plecați prin trei capitale europene și patru țări.

Itinerariu de vacanță

Italia: Roma, Vatican, Milano

Azi zburăm spre Roma, unde o să petrecem vreo patru zile. Am mai fost acolo când aveam 16 ani, așa că știu ce trebuie să (re)vizitez și cred că ne rămâne timp și pentru ceva plimbări cu bicicleta prin împrejurimile orașului. Pretextul este concertul celor de la Depeche Mode de pe 20 iulie, pe care mi-am promis să-i mai văd o dată, după ce am întârziat la spectacolul lor din București din primăvara asta.

Când ești în Roma e musai să vezi și statul papal, așa că m-am pregătit și cu o fustă mai lungă și o eșarfă ca să respect dress code-ul de la Vatican. Din Roma zburăm spre Milano și, chiar dacă o zi și jumătate nu sunt îndeajuns să vizitezi un oraș mare, sunt sigură că o să mai prindem noi niște bilete low-cost spre capitala modei.

Andorra: Andorra la Vella, La Massana

Dacă eu voiam să-i văd pe Depeche Mode, Andrei își dorea să participe ca voluntar la etapa de Cupă Mondială a concursului de mountain-bike Vallnord din Andorra. Și, cum micul stat nu are aeroport, vom zbura din Milano la Girona, în Spania, și de acolo vom lua un autocar spre capitala andorrană. Trei zile vom face amândoi voluntariat la concurs și sper să nimerim undeva pe traseu, să ne bucurăm de peisajele de munte și să vedem concurenții cum se întrec pe drumuri de munte.

O zi o să o avem la dispoziție pentru trekking și ne-or rămâne câteva ore și pentru cumpărături, Andorra fiind cunoscută mai ales ca un paradis fiscal (aviz shopaholicilor). Cireașa de pe tort este o reprezentație gratuită a artiștilor de la Cirque du Soleil pe care o vom prinde în ultima seară de stat în Andorra.

Spania: Barcelona

Ultimele trei zile ale vacanței o să ne găsească în Barcelona, de care Andrei s-a îndrăgostit în 2010 și de atunci îmi tot face capul calendar cu ce frumos e acolo. Aș vrea să prindem și niște vreme de plajă și bălăceală în Mediterana și mi-am luat și costumul de baie la mine.

Transportul

Zburăm cam des în vacanța asta, prin urmare am decis să nu ne mai luăm pliabilele cu noi, cum visam eu prin iarnă, pentru că ne-ar costa mult transportul bicicletelor cu avionul. Nu am cheltuit o avere pe biletele de zbor, pentru că o să călătorim cu low-cost. Dezavantajul e că trebuie să ne descurcăm cu câte un rucsac în care să intre hainele pentru aproape două săptămâni.

Din București zburăm spre Roma cu Wizzair (230 ron), din Roma spre Milano cu EasyJet (145 ron), din Milano spre Girona cu Ryanair (240 ron) iar din Barcelona înapoi acasă spre București cu Wizzair (423 ron).

Cazarea

Ne-a fost imposibil să găsim o cameră la 40 de euro în Roma, aproape de gară şi cu reviewuri bune. După vreo patru ore de căutări, ne-am luat cazare prin Airbnb, la care am mai apelat şi când am stat în Oslo. Ce e airbnb? Un fel de couch surfing dar pe bani: pentru patru nopți o să plătim 377 de ron de persoană. Bine măcar că tipa respectivă are și bicicletă:-P

Am fost mai norocoși cu Milano, pentru că am găsit un hotel ok, aproape de centru, cu mic dejun inclus și review-uri bune pe booking.com: Hotel Bel Sit. Pentru o seară, cât stăm noi în Milano, nu contează că e de două stele, mai ales că dăm 89 de ron de persoană pe camera dublă.

În Andorra la Vella o să avem cazarea asigurată pentru trei nopți de cei care organizează concursul MTB, dar prima noapte o să stăm pe buzunarul nostru la Hotel Festa Brava (100 de ron de persoană) despre care Andrei spune că era un smart offer pe booking.com.

Iar în Barcelona vom sta la o prietenă, deci s-ar putea să ne mai rămână ceva bani din călătorie.

Tips and tricks

De fiecare dată când am participat ca voluntari la un proiect, am avut de câștigat. Acum vom petrece câteva zile în Andorra, renumită pentru peisajele sale montane și pentru sporturile de iarnă.

Bilete ieftine de avion se găsesc, până la urmă, în orice perioadă. Noi călătorim în toiul verii cu bilete luate cu două săptămâni înainte de excursie.

Ca să călătorești fără probleme, renunță la bagajul mare și vino cu un rucsac în vacanță. Nu mai stai la coadă la preluarea bagajelor, plus că o să găsești o groază de reduceri în orașele mari.

This entry was posted in Andorra, Cazare, Ghid, Italia, Spania, Vatican and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273