Unde călătorim în 2014?

Deasupra Alpilor
Deasupra Alpilor

Nu prea scriem noi despre planurile noastre, că blogul e dedicat poveștilor din călătorii. De curând am primit primit o leapșă cu dor de ducă de la Cris-Mary și am zis să o onorăm. Dacă nu știi ce-i aia o leapșă pe bloguri, nici noi nu știam, dar am găsit niște informații destul de utile aici. În mare, cineva are câteva întrebări și invită și alți bloggeri să răspundă.

Deși nu ne-am făcut planuri de călătorii pentru perioada următoare, avem niște direcții, după cum se vede în răspunsurile la întrebările de mai jos:

1. Ce locuri noi vreți să vizitați in 2014?

Spre Vârful Domogled
Spre Vârful Domogled

Andrei: Mi-ar plăcea să facem trekking în sudul Europei: Sicilia, Sardinia, Grecia. Plus bike trip de la București la Baia Mare. Plus Elveția cu cortul. Să nu uit de Suedia, pe care mi-ar plăcea să o vizităm de la nord la sud să o facem cap-coadă, să pot închide harta de pe birou (notă: Andrei are o hartă mare pe perete cu ce activități se pot face în Suedia).

Noemi: Anul 2014 a început cu o vacanță de două săptămâni, în care am vizitat deja locuri în care nu mai fusesem: Gyula (Ungaria) și Novi Sad (Serbia). Glumeam cu Andrei și ziceam că anul ăsta o să vizităm țări care încep cu I: Israel, Islanda. Nu avem nimic bătut în cuie, dar mie mi-ar plăcea să ajung în Suedia, la Moscova și să ne plimbăm cu bicicletele prin Lituania, să stăm la cort și să ne bucurăm de natură. Iar în România visez să ajung în Munții Rodnei, în Ceahlău și Măcin.

2. Ce locuri în care ați mai fost aveți pe lista de vacanță?

Roma (iulie 2013)
Roma (iulie 2013)

Andrei: Italia – culinar. Serbia și Bulgaria pentru plimbări cu bicicleta. În România aș vrea să fac ce nu am făcut până acum.

Noemi: Aș reveni în Serbia și Ungaria, dar de data asta cu bicicletele și cu cortul. În Grecia m-aș întoarce mereu. Aș reface plimbarea cu bicicletele pe Valea Loarei.  În România sigur o să revenim cu cortul la Vadu sau pe la Cazanele Dunării.

Andrei leagă bicicletele la Castelul Chambord
Andrei leagă bicicletele la Castelul Chambord

3. Dacă ar fi să recomandați cuiva o destinație de vacanță exernă și una internă, care ar fi acelea?

Andrei: Ungaria la câmpie pentru liniște, relaxare, biciclete, vin și mâncare bună.

Noemi: În România recomand mersul cu cortul în sud-vestul Banatului românesc, să descoperiți satele de cehi (pemi) de acolo: Gârnic, Sfânta Elena, Bigăr, Ravensca, Şumiţa şi Eibenthal. Pentru străinătate, nu vă avântați să vedeți capitala. Încercați să vizitați orașul al doilea ca importanță turistică al țării respective, de exemplu Bergen, în Norvegia, poarta de intrare spre țara fiordurilor.

În Aeroportul Frédéric Chopin din Varșovia, după o escală în Milano
În Aeroportul Frédéric Chopin din Varșovia, după o escală în Milano

Dăm leapșa mai departe Andei, lui Alex, Ioanei (deși ea a cam scris despre asta pe lung într-un articol), lui Florin, lui Cristi și Adrianei, Alinei, Dianorei și lui Iulian.

This entry was posted in Ghid, Idei de vacanță and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273