Prosopul rămas la băi în Gyula, Ungaria

Băile Cetății din Gyula #1

La începutul lui 2014 am așteptat zăpada, dar nu a fost să fie, așa că am mers la băi termale.  Aflasem că la granița Romaniei cu Ungaria sunt cateva orașe renumite pentru complexele de relaxare și masaj cu ape termale (Debrecen, Gyula, Mako, Szeged). Dacă sunt în aer liber cu atât mai inedit. Să mergem.

Noi am ales Gyula, aproape de Salonta, unde am încercat Băile Cetății din parcul Castelului Almássy. Erau mai multe tipuri de abonamente și am fi vrut să ințelegem ce pachet SPA ar fi mai bun, dar nu am găsit pe cineva din personal să ne explice în limba engleză sau română sau orice altă limbă de circulație internațională, nici măcar prin semne. Așa că în prima zi am intrat doar la băi.

Băile Cetății din Gyula #2

Pentru vestiare primeai o nebunie de brățară cu care să-ți descui dulapul. M-am relaxat instant: „Sunt în Vest”. Am plecat într-o mare viteză spre cabina de schimb și apoi spre dulap să imi las hainele când am observat că nu am prosop. Îl lasasem în cabină. Mă intorc, cabina închisă, cineva o folosea. “Sorry …”, “Igen..” “Blue towel …?”. Nu avea cum să meargă dialogul, așa că rog pe cineva, în română, dacă mă poate ajuta cu traducerea. Urmează o scurtă conversație în maghiară prin pereții cabinei de schimb: “Lord hagyta kabinja kék törülközőt“, se dechide ușa și un domn pe la 45 de ani cu o pălărie de vânător pe cap îmi arată niște haine la schimb fară să încerce să se disculpe sau să elibereze banca de bagaje. Nu l-am crezut 100%, dar nici nu i-am umblat prin lucruri, că, cine știe, poate altcineva luase prosopul.

Acum mă întreb cine și de ce? Cine ar lua un prosop care nu-i aparține? Mai mult ca sigur folosit. Există o diferență între prosop și periuță de dinți?

Magazinul de la băile termale

Chiar dacă bombăneam că mi s-a furat prosopul, am zâmbit la reclama unui magazin pe culoarul spre băi: o română aproximativă. Totul e pe dos aici față de ce mă așteptam eu, trebuie să mă adaptez, să mă lepăd de prosop. Gazdele pensiunii unde ne cazasem ne-au povestit apoi că li s-a întâmplat și lor să le dispară papucii la piscină. Ne-au sfătuit ca a doua zi să folosim la băi prosoapele din cameră.

Pentru că eram la începutul unei vacanțe de două săptămâni, nu puteam rămâne fără prosop în restul zilelor. Țin să mulțumesc pe această cale magazinului Decathlon din Kecskemet că aveau la dispoziție un prosop asemănător la 3000 HUF.

Băile Cetății din Gyula #3

 

This entry was posted in Am fost acolo, Ghid, Ungaria and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273