1 martie cu biciclete, ceai și flori

Ceainăria

A fost cam frig pentru începutul ăsta de primăvară și poate de aceea nu s-a mai simțit aglomerația obișnuită de 1 martie. Mi-era teamă că o să fie îmbulzeală pe trotuare, pe lângă tarabele cu mărțișoare, și restaurantele pline, dar atmosfera s-a dovedit destul de relaxată chiar și pentru o zi de sâmbătă. 

În prima parte a zilei am mers în centru, la o ceainărie cochetă din spatele Palatului Șuțu: Bernschutz & Co. O cană mare de ceai este 11 lei. Muzică bună, liniștitoare, ok dacă vrei să citești ceva. Locația e destul de micuță, cu toate astea se poate ține și un atelier acolo; azi era ceva legat de croitorie, că prea tăiau la materiale. Dacă stai la geam o să vezi cum defilează mâțele de cartier pe străduța Toma Caragiu.

Brățara succesului

Și dacă tot eram lângă Palatul Șuțu, am intrat apoi în curtea muzeului unde se ținea obișnuitul târg cu produse lucrate manual: mărțișoare pe la 3-10 lei, pandantive (inclusiv cu biciclete – 15 ron), cercei, semne de carte și suporturi de pahare, haine și brățari ale succesului.

În timpul ăsta Andrei a făcut o tură pe pliabilă pe la magazine după piese de bicicletă. De 1 martie a prins și-o ofertă: la o pizza a primit și-o bere. Să te mai plângi că luna martie e dedicată femeilor!

Cu pliabilele la plimbare

După-amiaza am petrecut-o împreună în centrul vechi, la restaurantul La mama. Prețurile s-au cam mărit de ultima oară de când am fost acolo (o ciulama de pui cu ciuperci 21 de lei, limonadă de mentă 10 lei). Aveam să aflăm că restaurantul are un concurs prin care se sărbătoresc 15 ani de la înființare. Chelnerul ne-a dezvăluit amuzat că poveștile de pe afișele promoționale sunt fictive și că majoritatea personajelor sunt angajați de-acolo. La final am primit o frezie, că doar era 1 martie!

Polițistul mustăcios

Pe seară am mai primit flori și de la Poliția Locală București. Eram pe esplanada de la Universitate când un polițist mustăcios s-a apropiat cu o zambilă într-un ghiveci. Știu că poate pe unii o să-i apuce înjurăturile, că „ia uite pe ce se duc banii contribuabililor”, dar mie mi-a plăcut gestul. Chiar dacă totul era imortalizat de fotografi (probabil) angajați de Primărie să facă reclamă evenimentului…

Polițiștii cu flori și fotograful

This entry was posted in Am fost acolo, Bucureşti, Instantaneu and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/otzbgdpw/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273