După mine, cele mai tari zile de naștere sunt cele în aer liber. Dacă aduci și bicicletele, atunci devine memorabil! Kev a așteptat vreo trei săptămâni să se încălzească vremea ca să-și serbeze ziua la bike-polo pe terenul din Dobroești.
Mulți dintre cei invitați am ajuns acolo pe biciclete, fie ele cursiere, MTB–uri, pliabile, sau biciclete de oraș. Cu ocazia asta am scos-o și eu pe Sălățica la prima ei ieșire pe 2014. Au venit și niște puștani din zonă, prieteni cu băieții de la Bucharest Bike Polo.
Ce este bike-polo?
Pe scurt: un fel de polo tradițional, numai că în loc de cai se folosesc bicicletele. Am mai amintit eu de bike-polo, dar de data asta am văzut mai bine cum se joacă. E nevoie de două porți, o minge de hochei de iarbă și câte o crosă pentru fiecare biciclist. E recomandat să porți o cască, mănuși și protecții pentru genunchi și gambe. Se fac două echipe a câte trei jucători. Scopul jocului este să dea cât mai multe goluri în poarta adversarului. Cine pune piciorul jos trebuie să vină la mijlocul terenului să atingă o tușă (drept penalizare). O partidă durează 10 minute, sau cel puțin atât a durat la ziua lui Kev, că erau multe echipe.
Și cum a fost sâmbătă?
I-am făcut galerie lui Andrei, chiar dacă a stat în poartă și nu a transpirat prea mult pe teren (se depune ceva efort fizic acolo). Echipa lui, „Vecinii”, a dat câteva goluri în poarta adversarilor, prin urmare încurajările mele au folosit la ceva.
Aș fi dat și eu o bilă, așa netalentată cum sunt la nimerit mingea, dar nu s-a mai băgat nicio fată să facem un joc la feminin. Ce să faci pe bară timp de șase-șapte ore cât am stat în Dobroești? Păi, a fost o zi cu soare, ne-am cam prăjit pe fețe; păcat cu vântul ăla care ne băga praf în pahare și în plete (cred c-am strâns juma’ de kil de pământ în păr).
Noi, cei de pe margine, ne-am dat în hamace, ne-am bâțâit pe muzică, am dat ture cu bicla, ne-am chinuit să ne dăm pe tobogan (că nu ne încăpea fundul, așa de înguste sunt făcute) și-am stat la poze și la taclale. Am avut crănțănele, semințe și pâine de vatră cu ardei (vezi brutăria Colț de pâine), iar pe la 5 a venit Marina cu spaghete și negrese făcute în casă. A făcut fata asta la drumuri cu mașina – cineva trebuie să-i ridice o statuie!
Le mulțumim pentru organizare și sărbătoritului și prietenei lui 🙂
Fotografii
Restul de fotografii (în jur de 70) le găsiți pe pagina de Facebook Povești călătoare în albumul „Bike-polo aniversar”.